EHBO er worden van Evenementen EHBO Pijnacker?

Je hebt een EHBO-diploma (behaald) en wil meer doen dan alleen maar herhalingslessen volgen?
Wij zijn een drietal EHBO-ers die in 2012 zijn begonnen om Pijnackerse evenementen te “bemensen” met EHBO-hulpverleners.
Wil je je bij ons aansluiten als EHBO'er van “Stichting Evenementen EHBO Pijnacker”, klik op de button rechtsboven en meld je aan als EHBO er via het aanmeldingsformulier.

De evenementen die wij verzorgen:

- sportwedstrijden [voetbal, volleybal, korfbal, tennis, hockey etc.]
- wijkfeesten
- ouderen-evenementen
- jeugd-evenementen [in de ruimste zin]

Als je je bij Stichting Evenementen EHBO Pijnacker aansluit, wordt je opgenomen in een groep actieve EHBO-ers die (zo is onze mening) klaar staat voor dat onverwachte....

Praktijk is dat als er een groot evenement is een e-mail wordt rondgezonden aan de EHBO-ers uit het adresboek. Degenen die EHBO-diensten willen doen, kunnen daarop reageren en inschrijven. Meedoen is niet verplicht, maar wel gewenst om vooral de groep te leren kennen en vooral om praktisch geoefend te blijven.
Soms sta je alleen, soms met meer EHBO-ers (tot 15 man bij de Oranjefeesten). De andere EHBO-ers zijn je collega's en zullen je steunen en zeker niet afvallen als je iets fout doet.

Bij grote evenementen, moet je denken aan:

- Oranjefeesten
- Jeugdland
- Schoolvoetbal
- Voetbaltoernooien
- Wielerronde
- Bieslanddagen
- 12-inchrace
- Run-Bike-Run.
Elk evenement heeft zijn eigen "bijzonderheden" en letsels.

Daarnaast zijn er ook nog kleinere evenementen. Dit is afhankelijk van data en aanvraag om EHBO. Soms worden EHBO-ers buiten de mail om benaderd......m.n. EHBO-ers die hebben aangegeven om “op” een bepaald evenement te worden gezet.

Als "beginnend" EHBO-er bij evenementen, wordt je in het begin begeleid in het praktisch EHBO-werk. Je volgt eigen intuitie en kennis en handelt daar naar.

Je leert o.m.:
- EHBO praktisch toepassen;
- Omgaan met mensen én vooral kinderen (van 4-5 tot 16 jaar);
- Omgaan met organisatoren van evenementen;
- Omgaan met feestende mensen die drank (en soms drugs) hebben gebruikt;
- Gebruik van portofoon;
- (soms) Alarmering van en omgaan met andere hulpdiensten (politie en GGD en soms Brandweer);

Bij je werkzaamheden krijg je een EHBO-tas, en bedrijfskleding. Daarmee ben je optimaal herkenbaar als EHBO-er. Je ziet.......een heleboel om even te bevatten. Als je vragen hebt......mag je bellen naar 06 302 56 137