De Reanimatiepartners van de Hartstichting verzorgen reanimatie- en AED-cursussen. Zonder winstoogmerk. Zo blijven de cursuskosten laag.

Wilt u een cursus reanimatie volgen of zich aanmelden als "burgerhulpverlener", dat kan bij de "Hartstichting" (www.hartstichting.nl) Er zijn 471 locaties waar de Reanimatiepartners van de Hartstichting de cursussen verzorgen. De locaties zijn verspreid door heel Nederland. Bekijk de cursuslocaties. De instructeurs beschikken over een geldig certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).

Convenant
Elke Reanimatiepartner is een op zichzelf staande stichting of vereniging. Nadat een convenant met de Hartstichting is ondertekend, mogen zij zich Reanimatiepartner van de Hartstichting noemen. U herkent een Reanimatiepartner aan dit logo. 

De Hartstichting adviseert de Reanimatiepartners en ondersteunt hen met promotiemiddelen, lesboekjes, diploma's en een AED-trainer. Reanimatiepartners maken gebruik van het lesboekje Basale Reanimatie inclusief de AED.

Voordelig
Het volgen van een reanimatie- en AED-cursus via de Reanimatiepartners is voordelig. Want de Reanimatiepartner rekenen alleen de kosten voor zaalhuur, administratiekosten en een onkostenvergoeding voor de instructeur.